اناگرام پایه

اناگرام ( هنر خود شناسی قرن)

یكی از مشكلات اساسی انسان امروز، داشتن تضاد با خود می باشد. شركت در هر نوع فعالیت فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و غیره، راهی است برای از بین بردن این تضاد. انسان شخصیتی است كه پیوسته نیازها و شرایط مخصوص خود را طلب می نماید تا بتواند به یك هماهنگی و توافق با خود برسد. وضعیت فوق در واقع كشمكشی است بین خواسته ها و توانایی ها، البته با به كاربردن تكنیك های موثری چون ان . ال . پی بصورت استاندارد می توان تا حد بسیار مطلوبی به این خواسته ها رسید اما گاهی حتی وقتی به خواستة مورد نظر میرسیم رضایت كامل حاصل نمی گردد و علت این نارضایتی در عدم شناخت خویشتن می باشد. این عدم شناخت بر خویشتن گاهی راه های رسیدن به هدف را برای ما بسیار دشوارتر و طولانی تر می نماید.

بنابر این داشتن یك شناخت كافی از خودمان، می تواند زندگی را بسیار آسان تر و دلپذیر تر نماید.
این هنر یا علم شخصیت شناسی و به دیگر قلم، خود شناسی را، اناگرام می نامند، این هنر امروزه به عنوان موثرترین روش برای شناخت شخصیتهای مختلف انسانها می باشد. این روش در كشورهای غربی بخصوص در آمریكا، بسیار جدی تلقی گردیده است.

در زمینة ارتباطات این علم را تكمیل كنندة ان.ال.پی می نامند چرا كه تكنیكهای ارتباط موثر در علم ان. ال. پی در مورد افراد درجة اول موثر نمیباشد، حال آنكه توسط اناگرام می توان به راحتی به خصوصیات افراد دور و نزدیك پی برده و جهت ایجاد ارتباط موثر از تكنیكهای آن استفاده نمود.

بوسیلة اناگرام می‌توان به استعدادها و ضعف های خود پی برده و می‌توانیم حداكثر استفاده را از استعدادها، و حداقل زیان را از ضعف‌های خود ببریم. دراین روش به دو اصل اساسی در تصوف بر می‌گردیم:

- ازكجا آمده ام و آمدنم بهر چه بود؟

- به كجا در سفرم رفتن من بهر كجاست ؟

این سئوالاتی است كه تمامی انسان ها به طور پیوسته از خود پرسیده و می خواهند بدانند چرا اینگونه و برای چه آفریده شده‌اند. ( كه در طول دوره در این رابطه شركت كنندگان پاسخ اكثر سئوالات خود را دریافت خواهند نمود).
بسیاری از انسانها وقتی به یك جمع بندی در زندگی خود و آنچه در طی عمر خود كرده اند می پردازند، از نتیجه آن زیاد راضی نیستند و علت آن عدم رضایت از خود می باشد. رسیدن به موفقیت برای همه رسیدن به خوشبختی و كسب ثروت نیست به همین دلیل افرادی را مشاهده می نمائیم كه به رغم رسیدن به یك موفقیت مالی به یكباره همه چیز را ترك گفته و به یك فعالیت هنری یا تحقیقاتی در یك گوشة خلوت و دور از هر گونه هیاهو می پردازند و آنگاه است كه خود را خوشبخت احساس می‌كنند.

از آنجائیكه اناگرام در سه دورة اناگرام پایه، اناگرام در ازدواج و اناگرام در مدیریت اجرا می‌گردد، استفاده از این فن این امكان را به ما می‌دهد تا پس از فراگیری دورة پایه، در مدیریت جهت كارگزینی به بهترین نحو ممكن افراد را طبق استعداد و شخصیت خود در پستهایی كه هماهنگی كامل با شخصیت آنها دارد به كار بگیریم و از این روش بهترین بازدهی را بوجود آوریم. همچنین با استفاده از این علم میتوان در ازدواج و ارتباطات همواره بهترین مسیر را برای زندگی خود و دیگران انتخاب نمود تا پیوسته در طول زندگی رضایت كامل را از آنچه انجام می دهیم داشته باشیم.
در فن ارتباطات روش برقراری ارتباط موثر را فرا گرفته و از این طریق مخاطب خود را بهتر شناخته و به او می فهمانیم كه او را درك می كنیم و حتی یاد می‌گیریم كه چه كلماتی می توانند اثر مثبت یا منفی بر روی وی بگذارد و یا اینكه مخاطب ما از طریق رفتارش چه پیامی را می‌خواهد به ما برساند.

آری تمامی این شناخت ها از طریق اناگرام امكان پذیر می‌باشد. اثرات مثبت اناگرام در آمریكا چنان است كه گاه در بعضی از آگهی های استخدام كارفرما نوع شخصیت مورد درخواست خود را صراحتاً اعلام می نماید و همچنین در آگهی های ازدواج، شخص عنوان می‌نماید كه خواستار چه نوع شخصیتی می‌باشد .


در اناگرام شخصیت انسان‌ها به 9 دسته یا تیپ تقسیم بندی شده‌اند كه عبارتند از:

1- عالی خواه و مقرراتی

2- مدد كار و انسان دوست

3- حقیقت خواه و موشكاف

4- هنرمند

5- محقق

6- منصف

7- هماهنگ و تنوع طلب

8- قدرت طلب

9- صلح طلب

شما پیشاپیش همه چیز هستید!


شما پیشاپیش موجودی کامل و تمام عیارید. قرار نیست که به همه چیز برسید. پیشاپیش همه چیز هستید! این نکته با باکمال دقت وجدیت بررسی کنید. اگر اکنون با آنچه تابحال اندوخته اید و یا وضعیت کنونی خود از نظر تندرستی شغلی و روابط با دیگران از زندگی لذت نمی برید یقین بدانید که با تغییر شرایط نیز از زندگی لذت نخواهید برد.
شما بسته به اینکه از پشت چه عینکی به جهان می نگرید و چه تفکر و تصوری از خود و جایگاهتان در عالم هستی دارید، سهم خود را از توانگری و شادمانی و رضایت خاطر تعیین می کنید. هیچ چیز خارج از وجودتان نمی تواند این موهبت‌ها را به شما ارزانی دارد.


چاپ   ایمیل

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

Related Articles